Přidělení podporovaného – pečovatelského bytu

Jedná se o pronájem bytu v domech s pečovatelskými byty, které jsou v majetku města Šluknov. Dům s 39 pečovatelskými byty se nachází v ulici Lužická a dva domy s 24 podporovanými byty jsou umístěny v ulici Nerudova. Před přidělením bytu vždy zasedá Bytová komise, která Radě města Šluknov navrhne přidělení bytu konkrétní osobě ze seznamu žadatelů. Rada města Šluknov pak přidělení bytu schválí.

K ubytování v těchto domech se mohou občané přihlásit na základě řádně vyplněné žádosti, podané na Odboru správy majetku Městského úřadu Šluknov. Žádost musí obsahovat jak jméno, příjmení, adresu pobytu, tak je také třeba doložit potvrzení ošetřujícího lékaře
o vhodnosti pobytu žadatele v daném bytě.

K žádosti do podporovaného bytu (Nerudova ul.) je nutné také přiložit čestné prohlášení, že žadatel není vlastníkem ani spoluvlastníkem nemovitosti. Současně je také nutno doložit doklad o majetkových poměrech žadatele (průměrný měsíční příjem žadatele v období 12 kalendářních měsíců před uzavřením nájemní smlouvy nesmí přesáhnout 0,75 násobek průměrné měsíční mzdy).

Po odevzdání řádně vyplněné žádosti a nutných náležitostí, jsou občané zařazeni do seznamu žadatelů o bytové jednotky v domech s pečovatelskými byty, nebo s podporovanými byty.

Domy s pečovatelskými byty (Lužická ul.) jsou určeny pro cílovou skupinu žadatelů pobírajících starobní či plný invalidní důchod a domy s podporovanými byty (Nerudova ul.) jsou určeny pro seniory ve věku 70 let a více, nebo pro občany se zdravotním stavem, kdy snížená soběstačnost je ohodnocena minimálně I. stupněm závislosti podle zákona
o sociálních službách.

Byty v žádném případě nejsou určeny pro osoby vyžadující celodenní péči.

Pro přidělení bytu musí žadatel splnit stanovené podmínky. Tyto podmínky upravuje Směrnice č. 2/2014 o pravidlech při obsazování a užívání bytů v pečovatelských domech zde.

Aby mohl být byt přidělen, je nutné na Městský úřad Šluknov doručit písemně nebo osobně „Žádost o přidělení podporovaného bytu, nebo pečovatelského bytu" zde.

Kde, s kým a kdy můžete tuto situaci řešit

MěÚ Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov

Odbor správy majetku (přízemí, dveře č. 2)

Lenka Hajduková

Tel.: 412 315 343, e-mail: hajdukova@mesto-sluknov.cz

Po a St: 7:30 - 11:30 a 12:30 - 16:30, ostatní dny po telefonické domluvě

Jaké doklady je třeba doložit

Žádost, čestné prohlášení, majetkové poměry, vyjádření lékaře.

Správní a jiné poplatky

Nejsou.

Soubory ke stažení

clanky10433/zadost_o_prideleni_pecovatelskeho_bytu-2022.pdf115 kBŽádost o přidělení pečovatelského bytuVloženo: 01. 07. 2022, 10:46h

Buďte s námi ve spojení